PsyiŽnt ofwel fruitteelt en psychiatrische zorg  


In deze rubriek stond onlangs het artikel "Fruit en zorg: commercieel en sociaal een uitstekende combinatie".

In de Fruitteelt van 3 november 2006 stond een kort artikel over de organisatie PsyiŽnt. Deze begeleidt en organiseert de inzet van psychiatrische patiŽnten in de fruitteelt. Dat gebeurt onder andere bij het in het eerdere artikel genoemde fruitteeltbedrijf van Andrť Hoekman in de provincie Zeeland.

Maar buiten de oogsttijd biedt fruitteelt ook zinvolle tijdsbesteding aan de patiŽnten. Eind 2006 was er het begin van de activiteit Snoeivrucht. Die activiteit houdt in dat bij particulieren en fruittelers gesnoeid wordt.

Hier gaat bij de redactie van deze webstek een lichtje branden. Regelmatig zijn op deze webstek foto's van verwaarloosde boomgaarden te zien. Achterstallig onderhoud is de oorzaak van verval en sterven van mooie bomen. Op diverse plekken in den lande zijn hoogstambrigades of werkgroepen landschapsbeheer actief. De redactie vraagt zich af: zijn er meer initiatieven waarbij psychiatrische cliŽnten een zinvolle activiteit in de fruitwereld wordt aangeboden.

Kennelijk kŠn het best!

Willen de goede voorbeelden zich melden via pomobas@wxs.nl?

Verder lezen: "fruitteelt" nr 44, d.d. 3 november 2006, blz 5.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland