Fruitteelt en zorg: een introductie  


Het aanbieden van zorg en andere maatschappelijk nuttige faciliteiten op het platteland is "in". Zorgboerderijen zijn massaal opgekomen, allerlei "cliŽntengroepen" kunnen bij moderne plattelandsondernemingen en wellicht zelfs bij particulieren terecht voor zorg of anders wel educatie of andere zinvolle tijdsbesteding in een landelijke setting.

Aldus kunnen fruitteelt en zorg elkaar raken en versterken. In de professionele teelt, maar ook in het beheer van niet-commercieel uitgebate boomgaarden zijn mogelijkheden om het maatschappelijk nuttige met het zinvolle voor de eigenaar te verenigen.

In deze rubriek gaan we op zoek naar het raakvlak tussen "zorg" en "maatschappelijk zinvol bezig zijn" enerzijds en "fruitteelt" anderzijds.

De redactie heeft in de loop van de tijd een aantal goede voorbeelden aangereikt gekregen. Soms zijn de voorbeelden inmiddels een paar jaartjes oud, maar als het idee, het voorbeeld goed is en navolging verdient, laten we het hier staan. Ook al is de actualiteit van een beschreven gebeurtenis minder. De redactie staat open voor nieuwe suggesties en voorbeelden. Over Fruitteelt en zorg is het laatste woord nog lang niet gezegd. Het is onze ambitie op deze website een "goede voorbeelden stek" te laten groeien..

Voor suggesties voor artikelen, voorbeelden etc: mail naar pomobas@wxs.nlAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland