Witte pasen in de moderne boomgaard

Je moest vóór 8 uur buiten zijn, deze 2e paasdag 2008. Maar dan zag je ook wat moois onder de sneeuw.

Om te beginnen: een moderne boomgaard, met boompjes in lange rijen strak in het gelid.

Mooi, ondanks de moderniteit!

Een kijkje onderaan de dijk in besneeuwde boomgaard

Soms weet je mooie plekjes onderaan een eeuwenoude dijk. Die zijn nu, 2e paasdag 2008, met een witte hoed extra mooi. Het is maar een uurtje lang te fotograferen, maar jullie redactie deed het. Anders kunnen we weer 40 jaar wachten op een nieuwe kans voor een paar mooie plaatjes van pasen in de sneeuw.

Rode bloesemknoppen in wit omhulsel

Natuurlijk zijn er met tweede paasdag, zelfs als ie vroeg valt, al bloesems in de knop. Met mooie rode tintjes, af en toe.

Hier zien we de combinatie rood-wit. Mooi. En nou mag de combinatie wit-rood zonder sneeuw wat mij betreft ook snel komen!

Ingedroogde bruine mispel, groene blaadjes en blauwe lucht

Op deze besneeuwde paasmaandag zag ik ook iets wat niets met sneeuw te maken had, behalve dan dat na een sneeuwbui de achtergrond zo mooi blauw was.

Een bruine ingedroogde mispel van vorig jaar en beginnend groen blad van dit jaar, waar de witte sneeuw juist gesmolten is, tegen een strakblauwe achtergrond.

Karel Appel had het niet feller contrastrijk kunnen maken......

Ontluikende Guldeling

Pasen 2008. De sneeuw smelt in de helder schijnende zon. Dan wordt zichtbaar dat de 125 jaar oude Guldeling al aan het uitlopen is.

Kijk en zie, hoe mooi een uitlopende boom is.

Wie zich verveelt of nieuwsgierig aangelegd is,of zijn visuele capaciteiten wil testen, mag gelijk een puzzeltje oplossen. De vraag is: zoek de sneeuwrestjes!

Foto's: Bas van Andel

Antwoord