Perspectieffoto van goud-groene lijnen
in vruchtboomkwekerij
 


Nog een foto van 6 december 2006. Genomen bij de in deze rubriek al meergenoemde vruchtbomenkwekerij in Sint-Willebrord.

Te zien zijn rijen met heel jonge boompjes. Ze hebben nog geen nachtvorst, wel vrij veel zon en betrekkelijk weinig wind gehad. Dus er zit nog groen blad aan de boompjes, ook al ligt er al één en ander aan goudgekleurd blad op de grond.

Dat de lijnen zo kaarsrecht zijn, laat zien dat we hier met een uiterst netjes werkend kweker van doen hebben! Als je een rijtje boompjes of een heg van een paar meter zet heb je er al een heidense klus aan om, ook al werk je met uitzet-touw, om op één rechte lijn te blijven.

Klassewerk, deze perspectief-tekening van appelboompjes, meneer de vruchtboomkweker!

Foto: Bas van Andel

Perspectieflijnen in vruchtboomkwekerij nu van goud....

Op 6 december maakte ik in Sint-Willebrord bij de vruchtboomkwekerij aldaar een foto van groene perspectieflijnen met een beetje goud, gevormd door rijen appelboompjes.

Nu, 16 december is het perspectief nog steeds even mooi. Nog mooier zijn de lijnen qua kleur. Het zijn nu gouden lijnen. Jan Dekkers zijn vruchtboomkwekerij lijkt zich op pomologische manier op te maken voor de kerst....

Foto's: Bas van AndelAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland