Alles jatten wat los en vast zit  


Je hoort de oudere garde wel es klagen over het gebrek aan respect voor andermans eigendom. "Ze klauwen alles wat los en vast zit", hoor je dan.

Wij liefhebbers van de vrucht- en notenbomen mogen ons nu in het klaagzang mengen.

In Gorkum, in deftig Nederlands Gorinchem, de stad met de minste ww-'ers volgens de statistiek, zijn er toch nog die tijd over hebben om gemeentelijke bomen te stelen. Of liever gezegd, de steunpalen voor jonge bomen.

De mensen moeten in de Arkelstad kennelijk zo hard werken, dat ze geen tijd hebben om naar de lokale Gamma of het bos te gaan voor hout voor een kampvuur. Dus trokken ze steunpalen met jonge notenboom en al uit de grond om hun fikkie te stoken.

Shame on you, tree killers! Je verdient een paal in je nek, zouden de oude boeren zeggen, als je zo te keer gaat in de gemeentelijke bomen en steunpalen. Maar ja, de kastanjebomen op die plek waren vorig jaar zonder overleg door rijkswaterstaat gekapt. Zouden onze boeven het slechte voorbeeld van onze hoeders tegen hoog water gevolgd hebben? Slecht overheidsvoorbeeld doet slecht volgen... ook al heette dat overheidsgedrag vast niet jatten, maar met omissies qua procedure in het veiligheidsbelang kappen. Ja ja, overheidscommunicatie.. Je ziet hoe gewone lamzakken dat vertalen.

Lees en zie in het Algemeen Dagblad hoe onverlaten dit jaar de notenbomen naar het leven stonden.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland