Volbeladen appelboom rond Driekoningen 2007  


Uw redactie blijft zich verbazen. Op doortocht van de ene naar de andere struinboomgaard kwam deze appelboom met volop fruit eraan in beeld. Nou zag uw redactie al eerder, tegen oudjaar, een Ingrid Marie met veel appels er nog aan. Maar deze boom met zijn groene, merkwaardig gevormde vruchten spant toch de kroon.

Uw redactie kon zo op afstand het ras van de appels niet vaststellen. Uw redactie zal binnenkort de eigenaar of eigenaresse van de tuin met deze boom erin om belet vragen....

U hoort nog van de redactie.

Foto's: Bas van Andel

Het zijn Presenten van Engeland!

Uw redactie kondigde aan dat zij belet zou vragen bij de eigenaren van de volbeladen appelboom. Het was een allervriendelijkste ontvangst, met een goed bekske koffie en een gezellig praatje. De eigenaren zijn trots op hun boom. En terecht!. Het is een mooie Present van Engeland.

Uw redactie kreeg een kistje al maanden geleden geplukte appels mee. Wat er nog aan de boom hangt, dat zijn de kleintjes. De mooiste, eerder geplukte appels kreeg uw redactie mee voor de foto.

Opmerkelijk is dat slechts enkele appels een rode blos hebben. Ook valt op dat ze erg ongelijk van grootte zijn. Maar prachtig, dat zijn ze allemaal!

Eigenaar en eigenaresse, bedankt voor de allervriendelijkste ontvangst en uw goede gaven!

Foto's: Bas van AndelAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland