Weg met de de snoepzak- leve de zak appels  


"Weg met de snoepzak! "Sommige kinderen houden er ....bijna een hernia aan over, zoveel snoepzakken dat ze krijgen ..." .

Waar gaat dit nou weer over, zal de verbaasde lezer vragen. Wel, dit gaat over wandelzoveeldaagsen. Dat zijn evenementen waarbij kinderen en ook wel ouderen 3 of 4 dagen lang wandelafstanden afleggen. Mini-Nijmeegse-4-daagse-spectakels, gelijkend op de aankomst op de Via Gladiola aldaar, spelen zich dan af in de dorpen. Scholen en wandelclubs tekenen vaak gezamenlijk voor de organisatie.

En daar zit nou een discussie-aanleiding. Want scholen willen het goede gezondheidsvoorbeeld geven, terwijl de traditie gebiedt dat de kinderen als beloning voor hun gesjok zakken snoepgoed krijgen. Zijn ze juist 2 kilo aan lichaamsgewicht kwijtgeraakt, krijgen ze drie kilo snoep, plus - vreest men- een hernia door het gewicht daarvan.

Dus, discussie over snoepzakken versus een zak appels. Zie de argumenten in dit item in het Brabants Dagblad.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland