Alweer goed zo, Waitrose!  


Fruit met hagelschade toch te koop

Een hagelbui, een hagelkanon dat niet helpt, en daar gaat een jaar hard werken bij de fruitteler naar de knoppen. Ik voel de wanhoop van fruittelers die hun werk en bedrijf door hagel naar de verdoemenis zagen gaan. Ze moesten maar hopen dat de conservenindustrie nog een grijpstuiver per kist zou willen betalen.

In Engeland heeft het dit jaar veel gehageld. Supermarkt Waitrose heeft een beetje lak aan de perfectionistische criteria van de keurmeesters. De keten heeft besloten ook fruit met hagelschade in de schappen te leggen. Uiteraard tegen een lagere prijs, maar natuurlijk is dat voor de telers beter dan de afbraakprijzen van inhalige conservenfabriekeninkopers.

Okay, Waitrose. Fijn dat jullie alweer een voorbeeld stellen voor onze grootgrutters! Een schilmesje erbij, en je kunt plekjes zo nodig wegsnijden. Waitrose, lof voor jullie solidariteit met de fruittelers. En lof voor jullie solidariteit met de minder bedeelden en de mensen die het zat zijn dat voor perfectie van fruit het nu ook al niet meer mag hagelen.

Hagelbuien bestaan, hagelkanonnen en hagelverzekeringen bestaan, maar dank jullie wel, Waitrose, dat jullie voor gezond fruit met een hagelputje ook een plekkie in het schap vrijlaten! Alwr goed gedaan, Waitrose!

Welke Hollandse grootgrutter volgt dit goede voorbeeld?

Verder lezen:

O.a. Agrarisch Dagblad 07-08-07Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland