De waarheid over fruit in de kunst  


In het kader van het nationale museumweekend met het thema De Kunst van de Waarheid zal op zaterdag 5 april 2008 in het Fruitteeltmuseum aan de Biezelingseweg 10 te Kapelle een lezing worden gehouden over de rol van fruit in de kunst door de eeuwen heen.

Dick Eising, vrijwilliger en kunstkenner, geeft een toelichting over enkele afbeeldingen van fruit in de kunst met een kritische blik naar de waarheid, de werkelijkheid en de beleving. Tijdens de lezing gaan de bezoekers zelf met de fruitafbeeldingen aan de slag om erachter te komen wat de waarheid is of niet en waarom. De lezing over de rol van fruit binnen de kunst van waarheid begint om 14.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Daarna kunnen enkele voorwerpen uit de collectie in het fruitteeltmuseum nog eens kritisch bekeken worden.

Voorafgaande aan de lezing is er een gratis rondleiding in het museum en de museumtuin, start 13.00 uur. Het Fruitteeltmuseum organiseert op elke eerste zaterdag van de maand een gratis rondleiding. De toegang op deze speciale zaterdag is voor iedereen gratis.

Het Fruitteeltmuseum is vanaf 1 april weer op meerdere dagen geopend, van dinsdag t/m vrijdag 13.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 - 16.00 uur.

(bron: website fruitteeltmuseum)Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland