Op vakantie naar Frankrijk?
Ga eens op de pomologische toer!
 


De vakantie staat voor de deur. Voor wie naar Frankrijk gaat en daar wat meer van het fruit en het verenigingsleven rond fruit te weten wil komen, kan thuis alvast via Internet bekijken of er in de buurt van zijn Franse vakantieadres wellicht wat pomologisch te doen is. Hier volgt een korte handleiding.

Stappen

 • Ga naar http://www.croqueurs-de-pommes.asso.fr/

 • Klik op het boomplantende mannetje

  Daar ziet u links op de pagina een landkaartje van Frankrijk staan.

 • Klik op dat kaartje, en u komt op de volgende pagina met een gedetailleerder landkaartje met namen van regio’s .

  http://www.croqueurs-de-pommes.asso.fr/sections/cartefrance.htm

  Als u, bijvoorbeeld, naar het noodwestelijkste stukje Frankrijk gaat, klik dan op die regio. U komt dan op:

  http://www.croqueurs-de-pommes.asso.fr/sections/sections.htm#nordpdc

  U kunt ook op een andere manier in uw vakantiegebied terecht komen via het Internet. En wel via http://www.croqueurs-de-pommes.asso.fr/sections/sections.htm

Er blijken diverse clubs actief. Elke club heeft, als het goed is, zijn “Calendrier des activités” (activiteitenagenda).

Soms kun je die drie woorden aanklikken en word je doorgeleid naar een volgende subpagina. Soms kun je “calandrier des activités” niet aanklikken, maar word je doorverwezen.

In ons voorbeeld-geval staat er bij de club uit het noodwestelijkste stuk Frankrijk (Nord Pas-de-Calais) een verwijzing: “ consulter leur site internet Croqueurs du Nord-Pas-de-Calais”

Bij de club uit de buurt van de Franse Ardennen staat een rechtstreekse verwijzing: : CROQ'ARDENNE ? Calendrier des activités

Het doorklikken leidt in dit laatste geval in ons voorbeeld naar het volgende tabelletje:
DATE ET HEURELIEUTHEMEANIMATEURS
Datum en tijdplaatsthema“artiesten”

U ziet dan gelijk wat “met de Franse slag” betekent, want in ons voorbeeldgeval is de agenda niet ingevuld. En helaas, diverse lokale verenigingen hebben de agenda (nog) niet ingevuld of er staat nog een agenda van vorig jaar. Let op het jaartal, moet ik dus helaas waarschuwen.

Hopelijk hebt u in uw regio meer succes, en met een klein woordenboekje en of uw beste Frans van middelbare school valt er uit te komen wat er te doen valt. In de woorden “Exposition” en “Fête” herkent u natuurlijk de woorden “Expositie” en “Feest”. Als u die woorden tegenkomt, wordt het wellicht interessant….

Als u iets openbaar toegankelijks tegenkomt, neem dan uw camera mee en mail foto’s over fruit en fruitbomen naar pomobas@wxs.nl . Zodat uw mede- fruitliefhebbers via de webstek van de vereniging kunnen meegenieten van uw fruitbelevenissen.

Goede vakantie, veel plezier!Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland