FruitUitagenda  


Groencursussen bij de Abdij van Egmond

Om met nog meer plezier in de tuin of groen in het algemeen te werken heeft de Abdij van Egmond een aantal cursussen samengesteld.
Dit doen wij vanuit het project Levende Aarde, waarin wij het bewustzijn over de zorg om de aarde willen vergroten. Hoe zijn we de afgelopen jaren met de aarde  om gegaan en wat voor gevolgen heeft dat? Maar vooral, wat kunnen we leren van de natuur zelf om zonder chemische hulp- en bestrijdingsmiddelen weer tot een voedzame en leefbare aarde te komen.
Opgeven kan via de link naar de website van de Abdij van Egmond.
Onderstaande informatie is ook te vinden op onze website: 
http://www.abdijtuinegmond.nl/cursus.htm

Planten EHBO

Zaterdag 23 juni 2018 13:00 uur tot 16:00 uur
Met goede grond heb je een ecologisch evenwicht en nauwelijks plagen in je tuin, tot die tijd kunnen planten en grond wel een opkikkertje gebruiken, hoe doe je dat?
Tijdens deze cursus leer je met welke planten je gieren of theeën kunt maken om planten te versterken of insecten te verjagen. Ook leer je met welke planten plaagdieren af kan schrikken.
We doen theorie, bespreken het boek ‘35 planten en hun werking’, en leren welke planten je zelf kunt verbouwen om de rest van je tuin mee te helpen. Deelname € 17,50
https://www.abdijvanegmond.nl/benedictushof/cursussen/plantenehbo/

Fermenteren

Zaterdag 22 september 2018 13:00 uur tot 16:00 uur
Met fermenteren kun je voedsel langer bewaren als je de juiste micro-organismen op het voedsel los laat. In deze cursus leer je (nieuwe) variaties om voedsel langer te bewaren en nieuwe mogelijkheden mee te creëren. We gaan verder in op de gezondheidsaspecten van het eten van gefermenteerd eten, maken zelf een aantal zaken (bijv. zacht kaasje en kimchie) en houden een proeverij waarvoor de spullen ook door de cursisten ingebracht kunnen worden.
Deelname € 17,50
https://www.abdijvanegmond.nl/benedictushof/cursussen/fermenteren/
Zie de POM activiteiten agenda voor de door POM georganiseerde evenementen.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland