Stoofperen rood zonder kunstmatige kleurstoffen  


Op de site van onze professionele fruitbroeders lezen we het volgende bericht: "In oktober van dit jaar heeft Ranfru Fruit- en Groentenspecialities de kleurstoffen uit de recepten van haar stoofperen verwijderd. Hiervoor in de plaats is een vruchtenconcentraat toegevoegd. Zij is daarmee de enige die kleurstofvrije stoofperen op de markt brengt. In tegenstelling tot gestoofde handperen in blik verwerkt Ranfru verse stoofperen van de Hollandse rassen Gieser Wildeman en Saint Remy".

Vrienden van Ranfru, gefeliciteerd met deze ontdekking! En met dat jullie voorop lopen in het uitbannen van kleurstoffen.

Voor jullie en voor jullie achterlopende industriŽle stoofperenbereiders heb ik ťťn boodschap: neem es een ander ras! En dan maak ik geen reclame voor de Karmozijn van de mensen van De Sonnaville, maar voor de aloude Belgische bakpeer alias de Roem van Altena.

De Karmozijn is in tien minuten gestoofd. Dat spaart nog es lekker energie! En de Roem van Altena wordt rood en lekker zonder enige kleur- of zoetstof. Dat spaart nog es op de grondstofkosten en wellicht op allergiepatiŽnten!

Uw waardering van deze tip van ons hoogstammers kunt u uiten door een hoogstamproject te sponsoren!Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland