Fruitcriminaliteit:
fruit als smokkelwaar en als bron van corruptie
 


Je gelooft het niet, maar van de combinatie fruit en criminaliteit is weer een nieuwe variant in het nieuws. Appels stelen, cocane in bananen verstoppen, het zijn bekende criminele handelingen. De nu beschreven vorm van fruitcriminaliteit is bij de grens van Afghanistan en Pakistan ontstaan.

Vroeger exporteerde Afghanistan fruit naar Pakistan. Maar ja, Afghanistan is n rune, dus dat hield op. Druiven, granaatappels, sinaasappels, mango's, appelen en bananen, ze gaan nu vanuit Pakistan naar het verwoeste Afghanistan. In Pakistan betaalt men zich in de grensregio's daarom blauw aan het fruit.

De handelaren beleven dus gouden tijden, daar in het grensgebied. Maar goud met een platina randje is er voor douanemensen en andere uniformenmannen. Die wensen ook een graantje, eh vruchtje mee te pikken. Het liefst in de vorm van klinkende of ritselende munten of briefjes.

De Taliban is dus niet het enige tuig daar in de grensregio. De corruptie dienaars van de overheden en de eigen portefeuille zijn bijna net zo erg. En Jan met het hoofddeksel van 3 letters is de klos. Zoals altijd, helaas!

Mondiaal NieuwsAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland