Schoolfruit komt er aan!  


Het zit er aan te komen! Gratis schoolfruit. In de strijd tegen Amerikaanse dikke toestanden wil de EU een daad stellen door schoolfruit in te voeren. Hè hè, eindelijk iets positiefs over die Brusselse regelneefjes en nichtjes.

Helaas, de letters van het typen van de vorige zin zijn nog niet koud, of daar komt toch een domper. Ik heb de regeltjesneefjes onderschat. Het kan vanuit de logge Brusselse molens pas per 2009. En dus verzinnen de regelneefjes dat het per 2008 niet kan. Tjonge jonge, hoe knap verzinnen ze het!

Een CDA-parlementsvrouwe in soms Brussel en soms Straatsburg, Esther de Lange, (what's in a name in dit verband) vindt dit vast ook geneuzel, en heeft vragen gesteld waarom er in 2008 niks kan. Omdat de EU-Commissie er zo lang over deed iets te verzinnen, moet er volgens haar maar iets tijdelijks voor 2008 geregeld worden.

Tja, beste mevrouw De Lange. Waarschijnlijk zal het zo lang duren voor u antwoord mèt concept- regeling krijgt, dat 2008 wel voorbij zal zijn..............

Maar schoolfruit, het komt eraan. Tenzij mevrouw De Lange zo lang doorgaat met vragen stellen dat de regelneefjes zo veel tijd nodig hebben om mevrouw te antwoorden, dat ze geen tijd hebben de definitieve regeling in te voeren, en het 2010 moet worden....

Mevrouw De Lange, oprecht, we hopen dat u het voor elkaar krijgt wat u met dit schoolfruit wilt. Graag wel onbespoten fruit, om de kinderbuikjes rein te houden van chemie. En graag van klassieke rassen, om de kindjes te leren wat smaak is!!

Verder lezen: DistrifoodAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland