Brood-Appel-Schuim recept

Deze keer een recept dat door iedereen gemaakt kan worden. We houden allemaal wel eens brood over en weggooien is zonde.
be welbekende wentelteefjes staan in ieder basis kookboek en dit is een variant daar op. bit recept komt van een tante van mij. Het is een oud recept want tante was geboren in 1901. Deze tante maakte ook verrukkelijke pruimenjam maar daar ben ik het recept nog niet van tegen gekomen. Zij hadden zelf bij de boerderij een boomgaard met allerlei fruit. Samen met haar zoon ben ik zo nu en dan wat aan het uitzoeken. Ik denk met genoegen terug aan de tijd dat ik daar in de zomervakantie logeerde.
Zie nog de keuken voor me met de pannen voor de pruimenjam op het vuur en ook de vliegen die op de geur afkwamen als de horren in de ramen te laat geplaatst waren. voor deze indringers werden er dan van die stroperige vliegenvangers opgehangen.
Voor dit recept voor twee personen heb je nodig: be boterhammen legt men in de schaal. Voor een gebakken onderkant de schaaf even insmeren met olie en licht besprenkelen met melk.
Hierop een beetje kaneel strooien en daarop schijfjes appel leggen ongeveer een centimeter dik en hier op weer een beetje kaneel.
Indien gewenst daar wat suiker over strooien en wat rozijnen.

Tot slot klop je de eiwitten met suiker, ongeveer 30 tot 50 gram. be suiker zorgt ervoor dat het eiwit goed stijf wordt.
Dan in de oven, ongeveer 20 minuten op 180 graden met als resultaat een heerlijk toetje.
Trouwens, 's morgens bij de koffie smaakt het ook prima. Als je meer trek-hebt kun je natuurlijk meer sneetjes klaar maken. Door het geklopte eiwit ziet het er ook heer feestelijk uit en het is snel klaar. bat kan soms heel plezierig zijn.

Eet smakelijk !

Greetje Plaisier-Wartenhorst, commissie POMculinair