De Peterselieappel?  


Vele advertenties, eindeloos gezoek door pomologen uit alle hoeken van het land, en wellicht dat hij gevonden is!

In een vooroorlogse appelboomgaard stond ie. Knoeperts van peterseliegroene appels. Zulke knotsen dat de bijnaam "kinderhoofdje" alleszins passend is. Calville-achtige vormen bij steel en kelk laten zien dat het een oud ras is. De bejaarde eigenaren wisten de naam van het ras niet.

Inmiddels zijn foto's van deze appel verspreid naar de diverse spraakmakende pomologen in het land, met de vraag of dit de Peterselieappel is. Ik zeg nooit dat iets zeker is, ik ken de Peterselieappel niet, niemand heeft er een afbeelding van, maar als er één appel is die in aanmerking komt voor de naam Peterselieappel is deze appel het.

Ik weet het, ik neem een risico door te roepen dat dit denkelijk de Peterselieappel is, terwijl ik het nog via via moet checken bij de "echte" deskundigen. Vergeef het mij bij voorbaat als ik een fout maak, maar ik voer openheid en open staan voor een andere mening als handelsmerk. Vandaar dat ik nu toch deze appelfoto's aan het Internet prijsgeef.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland