Perendieven, Clapp's en blozende meisjeswangen
in Outgaarden
 


In Outgaarden in Vlaanderen worden ze nog geteeld: Clapp's Favourite. Heel Vlaanderen zit aan de Conférences, maar gelukkig is er iemand, Patrick Keleman, die smaak hoog houdt en Clapp's teelt.

Ze, deze peren dus, beginnen een mooi rood blosje te krijgen nu, end juli. En dat viel op aan een stel boefjes van 12 jaar. Tja, met 12 jaar beginnen hormonen langzaam op te spelen, maar bij deze kids richtten de gevoelens zich nog niet op mooie bolle blozende meisjeswangen. Nee, de domme bijna-pubers zagen de Clapp's aan als potentiële doelwit van hun beginnende mannelijke onrust. En, jochies, helemaal verkeerd, ze gingen smijten met de peren, in plaats van ze te koesteren. Resultaat: Patrick hoeft dit jaar niet meer te plukken.

Dom, dom, dom en ergerlijk van die kereltjes. Patrick de fruitboer trappeerde ze. Vriend Keleman kon ze bij de keel, eh nee, bij het nekvel grijpen. Hij kon van zijn eigen boerenverzekering een uiteraard lullige 300 euro schadevergoeding krijgen. Maar hij wil van de boefjes volledige schadevergoeding, en die ligt op een bedrag van duizenden euro's.

De fruitboer zet door en wil én volledige genoegdoening én een end aan het vandalisme.

Beste fruitboer Patrick Keleman, wil toch snappen dat de jochies net zo in de war zijn als hun hormonen.

Ik weet een betere straf, tevens pedagogisch intelligente oplossing. Nee, geen bijna-peren-steniging met Belle Angevines of Pondsperen, geen behandeling met de middeleeuwse angstpeer als martelwerktuig, zo onmenselijk wreed moeten we het in onze beschaafde Europese samenleving echt niet maken.

Ik stel voor dat ze, de schoffies, een maand lang plaatjes moeten kijken. En dan voor altijd het verschil tussen blozende meisjeskonen en blozende Clapp's Favourite moeten inprenten. Da's puber-pedagogisch verantwoord en het beste. En die ouders, ach, laat ze 1500 euro betalen, voor te schieten uit later nog door de snotneuzen te verdienen plukloon in de fruitteelt.

Ik denk dat we dan meerdere vliegen in één klap slaan. Het puber-tuig leert mores, het plukkerstekort in de fruitteelt wordt straks aangepakt, en jij, Patrick Keleman, verdient dit jaar geld zonder dat je hoeft te werken. Alleen wel zonde van die net nog onrijpe Clapp's van dit jaar, maar dat kunnen we niet terugdraaien, helaas.

Verder lezen: o.b.v. artikel in Het Nieuwsblad.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland