Appel en wijn versus wondermiddel
van papboer
 


Onze nationale papboer komt binnenkort met een anti-honger-gevoel-drankje. Er schijnt een stofje in te zitten dat bij onze nationale chemie-reus gemaakt is. Het schijnt te gaan om niet in je darmen afbreekbare vetbolletjes, waarin haver- en palmolie zit. Gedurende vier uur na inname van het drankje heb je een verzadigd gevoel.

Anneke Ammerlaan is culinair trendwatcher. Iemand dus die weet wat jij en ik volgend jaar al dan niet zullen eten. Zij ziet weinig heil in het kunstmatige wondermiddel van onze nationale zuivelreus.

Volgens haar hebben wijn en een appel hetzelfde hongerstillende effect.

Ik las elders dat Anneke Ammerlaan wel wat ziet in slow food als nieuwe trend.

Welaan, ik denk dat Anneke gelijk heeft. Volgens mij hoef je echter echt geen slow food aanhanger te zijn om afkeer te hebben van kunstmatige toevoegingen aan natuurproducten.

Een gemiddeld mens hoeft geen chemisch zuiveldrankje als een glaasje wijn met flavano´den zijn leven rekt en een appeltje heilzaam werkt op zijn spijsvertering en vitaminebalans.

Meneer de zuivelbereider, als ik wil groeien, neem ik wel zo'n lekkere vollemelkse toet van u. Maar voor afslanken, nee bedankt, houdt u zich maar bij u natuurlijke leest!Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland