Oké fruit:
milieubewust en op sociale wijze geteeld fruit
 


Start nieuwe campagne Oké

2007 begint meteen al goed. Nu, in de tweede week van januari gaat de nieuwe Oké- fruit campagne van start. In 2005 was de ‘Ik ben oké-campagne’ een groot succes. Vele Bekende Nederlanders, zoals Wendy van Dijk, Ali B, Bridget Maasland en natuurlijk de boegbeelden van de campagne Najib Amhali, Fatima Moreira de Melo, Isa Hoes, Tasha’s World en Barbara Karel streden voor de IkbenOke-trofee, maar Lieke van Lexmond ging er uiteindelijk met de 5.000 euro voor haar goede doel vandoor.

Ook tijdens deze nieuwe Oké campagne kunnen prijzen worden gewonnen, maar nu door u!

Waarom ook weer? Oké- fruit voor boer en milieu.

Bron: ww.ikbenoke.nl/pages/dia_2.php

Met Fairtrade handel hebben de boeren een uitweg uit hun vaak benarde positie. Fairtrade biedt hun de mogelijkheid zich te organiseren, waardoor ze een vuist kunnen vormen in de competitieve wereldhandel. Fairtrade helpt ook de handelsbarričres te slechten die over het algemeen in het nadeel zijn van de derde wereld. En als laatste, en zeker niet onbelangrijkste punt, Fairtrade maakt een eerlijke beloning voor de boeren mogelijk met alle positieve gevolgen vandien voor de gemeenschappen waar deze boeren in wonen en werken. De teelt en verkoop van Oké fruit draagt direct bij aan de doelstelling van armoedebestrijding. De boeren krijgen een betere prijs en arbeiders betere lonen en arbeidsomstandigheden. Er wordt minder of geen gif gebruikt op de plantages. Kortom, met oké fruit draag je een klein steentje bij aan een betere wereld.

Assortiment oké

  • Ze zijn heerlijk sappig en liggen in de supermarkt voor een normale prijs: Oké sinaasappels.
  • Behalve Oké sinaasappels zijn er ook Oké bananen, ananassen en mango’s. En ook al mandarijnen. Dus volop keus in verantwoord fruit.
  • Twee stuks Oké fruit per dag is goed voor uw gezondheid en voor de boeren.
  • Deze actie moet ons pomologen aanspreken. Van harte aanbevolen, dus!

Verder lezen:Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland