Walnoten voor je hersens, botten n het milieu!  


In het Amerikaanse blad Nutrition Journal Penn State van 16-01-07 staat een artikel dat noten nog beter voor je zijn dan je al wist. Noten stonden al bekend als goed voer voor je hart en bloedvaten, tegen ontstekingen en diabetes en als hulpmiddel tegen overgewicht. En als hulpmiddel vr de capaciteiten van je brein.

Nu blijken noten ook okay te zijn tegen de botontkalking. In het proces van botopbouw en botafbraak geven noten de botopbouw een duwtje.

Noten zitten barstensvol omega-3 vetzuren. In het bijzonder zit er veel ALA in, een omega-3 vetzuur dat in het Engels alphla-linolenic acid heet. Dat ALA is denkelijk de grote bottenbouwer.

Je gezondheid is dus al een reden om noten aan te schaffen. Het feit dat een notenboom makkelijk 100 jaar oud kan worden en het hout daarna geschikt is voor bijvoorbeeld meubels is een extra argument om een notenboom te planten. Als je daarvoor ten minste de vierkante meters hebt. Door een notenboom te planten vang je immers al gauw 100 jaar lang CO2 op, die vervolgens, gevangen in het hout van duurzame meubels, nog decennia of eeuwen in huiskamers kan sieren.

Kortom, plant een walnoot voor je eigen gezonde leven en help het milieu door het broeikaseffect te dimmen. En als dank verjaagt de walnoot de muggen uit je omgeving.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland