Nieuw probleem appelboeren  


Nederland Zeurpietenland. Als we geen probleem hebben, maken we er n. De grootgrutters en hun inkopers en keurmeesters zijn daarin veel daadwerkelijk vergaander dan onze overheidsdienaren, die meestal juist proberen de redelijkheid en billijkheid te betrachten. De grootgrutters hebben nu weer bedacht dat de Jonagolds dit jaar wel erg groot zijn, soms. Omdat er dit jaar minder appels aan de boom hingen dan normaal en het groeizaam weer was, zijn nogal wat Jonagolds uit de kluiten gewassen.

Da's nie goed, zeggen de zeurpiet-keurmeesters. Onze klanten vinden die appels misschien wel te groot. Zeggen ze. Terwijl ze eigenlijk beogen pico bello grootgegroeide vruchten voor een habbekrats te bemachtigen.

Onze appelboeren trappen er niet in. Die bieden hun joekels nu aan de Russen aan. Tja, grootgrutters, wie een prachtappel niet waardeert, die is alleen rot fruit weerd....

Beste telers van grote appels, ik roep jullie op: zet ze in de huisverkoop. Elke kilo die jullie verdienen bespaart 1 euro winst bij de grootgrutters.

Beste lezers, ik roep jullie op: ga naar de huisverkopende appelboer en vraag om joekels van appels. En als die niet in de buurt is: vraag de chef AGF bij je grutter of ie ook grte Jonagolds heeft....

Verder lezen: www.omroepbrabant.nlAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland