Secundaire arbeidsvoorwaarde:
vouchers voor fruit
 


In Frankrijk hoort de lunchcultuur bij het leven. Miljoenen werknemers krijgen een soort lunchbon voor het restaurant. Mooi natuurlijk, broodje, glaasje rouge en daarna op het werk een dutje, maar of het niet gezonder kan...

Onze Franse vrinden willen ook gezonder werknemers. De minister van volksgezondheid heeft nu geregeld dat je de voucher ook aan fruit mag besteden.

Wat een slimme minister. Fruit is veel goedkoper en gezonder. En het personeel hoeft geen middagdut te doen om de rouge weg te werken.

Idee voor ons Hollanders? Bazen betalen maar al te graag lunches voor hun personeel, zo lang de fiscus dat toestaat. Laat onze fiscus met Appie Klink een deal sluiten, en de aftrekbaarheid van lunches deels vervangen door een tegoedbonnensysteem voor fruit!

Meneer Heemskerk van Economische Zaken wil ons vanwege de crisis in ons land op vakantie laten blijven. Mooi, laat Ab Klink en Belasting-baas De Jager hem helpen door Hollands Fruitwaar via de baas fiscaal te promoten. Leve de echte economie, laat de fruitboeren de economie draaiend houden en het personeel gezond!

Meneer Donner, minister van calvinistische soberheid en arbeidsethos, breek de cao's open en zet de fruitvoucher als secundaire arbeidsvoorwaarde erin!

Verder lezen: Agrarisch Dagblad 110309Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland