Vorstperiode gevraagd door fruittelers  


Het is ook altijd wat . Fruittelers haten vorst, denk je. Want in mei ru´neert een nachtvorst de bloesem van appels en peren. Tenzij ze voor dag en dauw opstaan om de regeninstallatie aan te zetten, die een beschermend laagje smeltend ijs van precies nul graden over de bloesemknoppen legt. En midden in de winter vrezen fruittelers strenge vorst, omdat dan heel hun boomgaard kapot kan vriezen.

Maar nu willen ze dus vorst. Dit omdat de Suzuki-fruitvlieg daar niet tegen kan. Dat monstertje legt in het seizoen de eitjes in de groeiende bessen, druiven, pruimen, frambozen etc. De larven vreten het rijpende fruit op. Onverkoopbaar, rot, wordt het dan, dus.

Er schijnt een middel te bestaan tegen de Suzuki-vlieg, behalve vorst. Dat middel is nog niet toegelaten door de Staatssecretaris die daar over gaat, Sharon met haar pikante stem.

Kom op, Sharon, praat vlot met je bestrijdingsmiddelenadviseurs en de fruittelers. Oplossen, dit probleem. De fruitmensen hebben t al lastig genoeg door die Rot-Poetin. Dus als het verantwoord is voor mens en milieu, geef onze fruittelers dan rap permissie voor het oplossen van de problematiek rond dat Suzuki monstertje.

Verder lezen: Brabants DagbladAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland