Voedselverspilling voor vermelding
in het recordboek...
 


Sommige mensen doen alles om in het Guiness Book of Records te komen. Zo ook Grahame Celledoni uit Australië. Hij brak in 1 minuut 96 bananen doormidden. Dat waren er 2 meer dan het vorige record.

Effe telle. 96 plus 94 = 190 . En dan al die oefenbananen. Om te janken.

De Schepper, de schepping, de evolutie of wie of wat dan ook gaf bananen om te eten. Miljoenen hebben geen krummel droog brood om van te leven. En dan gaat er iemand voedsel verspillen om in het grote recordboek te komen.

Ik neig naar een dag hongerstaken als ik me dit realiseer. Maar daarmee verbeter ik de wereld niet. Meer dan hier mijn verontwaardiging neerschrijven kan ik niet doen. Heimelijk kan ik nog wensen dat een Opperwezen Grahame nog es subtiel straft. Maar ook dat is, zo al aan mij om zoiets te vinden en zo het al realistisch is, denkelijk weinig zinvol. Het enige is dat ik hoop dat Grahame alleen verrotte bananen heeft gebruikt, maar ook dat zal wel niet zo zijn.

Of zou doodzwijgen de beste remedie tegen zulke voedselverspillingsactiviteiten zijn? Dan ben ik zojuist in mijn verontwaardiging erg dom geweest.....

Verder lezen: nqr.farmonline.com.au.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland