Fruit bij de vergaderboer  


Soms mag je voor je baas een dag brainstormen ergens in de groene ruimte. Dan kom je wel eens terecht bij een vergaderboerderij. In de pauze kijk je dan rond, en zie je een mix van hoogstamwerk en fruitteelt uit verschillende tijden.

Je ziet notenbomen staan. Ooit gezet als "schaamgroen" langs een intensieve veehouderijschuur. En notenboom is nu als het ware multifunctionele decoratie van de vergaderschuur. Met schommels en prullaria.

Je ziet een Italiaanse populier, die ooit met zijn collega-populieren een boomgaard beschutte. Deze ene bleef staan als markeerpunt. De vergaderboer heeft nieuwe hoogstamfruitbomen geplant . Ze vormen een mooi plaatje: de oude populier en de jonge aanplant.

Lof, meneer de vergaderboer. En een gratis tip van de redactie: over een paar jaar de opbrengst van de boomgaard laten versappen. Tot echt troebel appelsap. Of er echte appelwijn van maken, uiteraard voor na vergaderingen en niet voor ervoor... En zoete appeltjes als toetje bij de lunch serveren... En walnoten, h, waarom zag ik die niet als versnapering bij mijn brainstormsessie? Beste vergaderboer, sukses met het verder woekeren met de kwaliteiten van je locatie!

Foto's: Peter S.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland