Themadagweekeinde in Monster

 


Keuze uit 30 soorten druiven tijdens Themadagweekeinde in augustus Met fikse korting naar de druivenproeverij in Monster

Na het grote succes van de druivenproeverij tijdens de Themadag op 25 juli jl. wordt op zaterdag 15 en zondag 16 augustus en op 22 en 23 augustus wederom een unieke kans geboden om (tafel)druiven te proeven, die u nog nooit geproefd hebt. Naast de bekende druivensoorten als Frankenthaler, Black Alicante, Golden Champion en Muscaat van Alexandrië zijn dit weekeinde ruim dertig soorten te proeven. Deze soorten groeien in de unieke collectie van Themapark De Westlandse Druif in een speciale assortimentskas van de druiventuin.

In het totaal zijn er nu 30 rassen geschikt voor consumptie en staan er 45 rassen in de assortimentskas. In deze druivenserre is de grootste collectie druivenrassen in de wereld te bewonderen. Tijdens de themadag geldt een speciale toegangsprijs van 5 euro per persoon, (kinderen slechts € 2,50). Voor dat geld krijgt u een rondleiding met bezichtiging van de film en het museum en u krijgt een leeg ‘druivenschuitje’. Met dat ‘schuitje’ bezoekt u de corridor waar u drie ‘tisjes’ druiven van de aanwezige soorten mag uitzoeken voor het proeven. Een tisje druiven is ongeveer vier á vijf korrels.

Bijzondere soorten tijdens deze themadagen zijn bijvoorbeeld Pastoor Verburch, de Regent en de Ribier. Of u kiest voor een wijndruif die veel sap bevat. Vanzelfsprekend is er natuurlijk ook de gelegenheid om druiven te kopen. Tevens kunt u een verrassingstas kopen die allemaal leuke producten uit de winkel bevat ter waarde van 15 euro. De verrassingstas is te koop voor tien euro.

Het restaurant van Themapark De Westlandse Druif heeft deze themadag een keur aan heerlijke gerechten op het menu staan. Van een kop koffie met druivencake tot een high-tea of lunch. Alle gerechten staan in het teken van Westlandse druiven. Laat u verrassen door bijzondere smaakcombinaties en -sensaties. Het restaurant is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De Themadag start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De rondleidingen worden doorlopend gegeven. De laatste rondleiding is om 15.30 uur. Het Themapark is gelegen aan de Vlotlaan 535 te Monster. Parkeren is gratis. Aanwezig zijn voorzieningen voor minder-validen en het gehele park is rolstoeltoegankelijk.

Overzicht van de assortimentskas bij Themapark De Westlandse Druif.
Foto TWDAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland