Te zot of te zat voor woorden  


Tesco. Een grote Britse super die ook fruit verkoopt. Aan de andere zijde van de plas willen ze ook niet dat de jeugd vroeg aan de alcohol zit. Dus vraagt ook Tesco aan alcohol-kopers of ze wel oud genoeg zijn. Logisch, niks mee mis.

Maar de zorg van Tesco ontardde afgelopen week. Een dame van boven de 30 moest haar legitimatie laten zien omdat ze fruit kocht. Dat moest van de zelfscankassaautomaat.

Huh? Alcoholleeftijdsidentificatie vanwege fruit? “Jazeker”, zei een in levende lijve ook nog aanwezige kassajuffrouw. “Want fruit kan fermenteren, en dan ontstaat alcohol”.

Dit wetenschappelijk inzicht van de kassajuffrouw viel natuurlijk niet te bestrijden. Ciderdrinkers weten dat zij de waarheid sprak.

De mevrouw van boven de dertig wilde er toch het fijne van weten. Zou alle fruit nu als alcoholhoudende drank alleen met leeftijdsidentificatie te krijgen zijn bij Tesco? “Nee hoor”, antwoordde de Facebook-mevrouw of meneer van Tesco. “Minderjarigen mogen nog steeds fruit bij ons kopen. Ook zonder Identiteitscontrole. Vergissinkje van de programmeurs van de zelfscankassa”.

Die programmeur was vast zat of te zot. Anders snap ik het niet meer. En is de programmatuur van de zelfscan te zot of zat voor woorden.

Verder lezen:

media.thepostonline.nlAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland