Het kán: met superheld effectief fruit promoten  


IJsland is in een fikse economische dip. Om uit de ellende van die dip te komen vreten de mensen zich dik. Tijd dus voor een campagne voor gezonde voeding.

In IJsland hebben ze daar Sportacus voor, een superheld in een tv-serie voor kids waarin alles om gezond eten draait. Fruit heet daar sportsnoep.

Sportacus is de superheld die ook effect in de praktijk heeft. Binnen een maand steeg de fruitconsumptie met 22 procent.

Blijft één vraag. Voor fruit is IJsland toch wel erg fris en noordelijk. Ze zullen dus wel een en ander moeten importeren. De vraag is, je voelt hem al, zouden onze Hollandse fruitboeren en kredietverzekeraars export naar IJsland aandurven? Of zouden de IJslanders eerst moeten betalen vóór aflevering?

Sinds Icesave zou ik voor het laatste kiezen! Een ezel stoot zich in het gemeen....

Hoe dan ook, een Britse superketen gaat Sportacus nu naar onze westerbuureilanden halen; nog even en hij zwemt het Kanaal over, om uiteindelijk in Hoek van Holland aan wal te gaan! Dan verlost Sportacus onze fruitboeren vast van de noodzaak om te exporteren. Alles lost zich vanzelf op.........en met Sportacus gaat dat zelfs vast eens zo snel.

Verder lezen: Agrarisch Dagblad 09-04-2009Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland