Fruittelers snappen het eindelijk:
biodiversiteit is nodig!
 


Eindelijk dringt het door. Appelrassen moeten bestand zijn tegen veranderende klimaatomstandigheden. En liefst moeten er ook vruchten aan de boom komen als het nog slechter gaat met de bijenstand.

Wilde appelrassen hebben soms wel goede eigenschappen. Soms kunnen ze prima tegen langdurige droogte. Of ze kunnen zich prima verweren tegen schimmelsporen. Maar smaken doen die wilde rassen voor geen millimeter.

Better3Fruit in BelgiŽ doet zijn best om het beste uit diverse wilde rassen te mixen met goede eigenschappen van huidige rassen.

Overigens: het voorkomen van problemen is natuurlijk altijd beter. Zorgen dat bijen blijven is natuurlijk beter dan rassen zoeken die door de wind of door vliegen bestoven kunnen worden. Overigens, er is nog geen appelras dat zonder bijen gedijt! En het klimaat niet beÔnvloeden is beter dan je maar aanpassen aan een ander klimaat.

Niettemin, het zoeken naar betere rassen, da's altijd mooi. Zeker als je ziektes in fruit daardoor niet meer met gif hoeft te bestrijden. Want dat gif, dat kan venijn zijn voor de kwaliteit van bodem, grond- en oppervlaktewater, de bronnen van ons eten en drinken..

Lees over het werk van Better3Fruit op deze site.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland