Ferme schoppen onder de kont voor 1 appel...  


Een subtiele schop onder de kont. Een volgens sommige boeren en andere opvoeders is dat een gepaste opvoedkundige maatregel om met name zonen tot de orde te roepen.

In Dordrecht dacht een vijftigjarige kerel er fermer over. Hij kreeg een appel tegen zijn ruit gegooid. Dus pakte hij de eerste de beste snotaap van 11 jaar en gaf hem een aantal ferme schoppen. Waar tegen het lichaam van het joch de schoppen terecht kwamen vertelt het krantenverhaal niet. Wel meldt het Algemeen Dagblad dat de jongen ontkende dat ie de appel gegooid had. Het jochie kwam volgens een buurvrouw net naar buiten en wist van niks,en kreeg zonder pardon een paar schoppen en knietjes. Het is dat een andere buurvrouw het zag en die zich ermee begon te bemoeien, anders had hij het kind helemaal afgetrapt, aldus de eerste buuf. Toevallig kent de eerste buuf het jochie en zij kan je vertellen dat dit een hele nette lieve knul is en dat iedereen in de straat dat zou kunnen beamen!

Niet-beste botte boer van 50 uit Dordrecht. De politie is terecht bij je langs geweest. Eigen rechter spelen is al fout, maar straffen via mishandeling is nog fouter.

Toch erg, dat in ons kikkerland de rechter er al aan te pas moet komen omdat een kerel van 50 zo'n kort lontje heeft dat ie de eerste de beste knaap een pak slaag geeft nadat een appel tegen zijn ruit gekomen is. En maar goed voor deze meneer met het korte lontje dat de rechter in ons land geen lijfstraffen uitdeelt. Anders had ik er wel één voor de rechter verzonnen, met iets met een kort lontje....

Verder lezen: AD.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland