Politie voert campagne tegen appels gooien  


Vroeger zat de politie, als ze niks te doen had, achter propjes schietende jochies aan. Als ze iets voor de veiligheid wilde doen, sommeerde ze fietsers het fietslicht aan te steken of in ieder geval te repareren.

Maar de wereld verandert. Scholieren en andere jongeren vervelen zich. Dat deden ze vroeger. Toen hadden ze respect voor voedsel. Nu gaan ze ermee smijten. Naar auto's, bromfietsers en zelfs huizen.

Tja, als je een appel vol op je voorruit ziet uiteenspatten, dan schrik je als automobilist. Dan kunnen er ernstige brokken vallen. De Britse politie gaat daarom appelsmijtende kinderen en hun ouders benaderen om de gevaren uit te leggen.

Oom agent, ik denk dat je gelijk hebt dat je dit probleem aandacht geeft. Ik geef je graag de suggestie om je vermanende woord een beetje kracht bij te zetten. Laat het vermanende woord gepaard gaan met de uitnodiging in een Gamerse Zure te bijten. En zeg dat er een man is die vindt dat een week lang 1 kilo Gamerse Zuren als ontbijt de meest gepaste straf is voor appelsmijters.

Wedden dat de campagne dán effectief wordt?

Verder lezen: Agrarisch Dagblad 190808Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland