Pastorin als vijgen stelende kleptomane  


Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers en kostgangsters. Dat wist Zijn Zoon ook, want die zei al dat wie zonder zonde was maar de eerste steen moest werpen naar een overspelige vrouw.

Deze inleiding gebruik ik voor een Zweeds verhaal over een vrouwelijke pastoor. Die werd in een lokale supermarkt betrapt op het stelen van onder meer vijgen in cognac. De winkelier was kennelijk een gelovig mens, want na berouw van en betaling alsnog door de pastorin liet hij het er bij zitten. Maar je weet hoe het gaat in een klein dorp: het kerkvolk kletst.

Het geklets van de vermoedelijk minder gelovige dorpelingen kwam ook de kerkelijke bazen ter ore. Nou staat de kerk er soms om berucht dat sexueel misbruik soms toegedekt wordt met bisschoppelijke mantels der liefde, maar deze Zweedse kerkebazen waren recht door zee. En de winkelier moest van hen toch aangifte doen.

De arme pastorin gaf bij de rechter aan dat ze dwangmatig wel es stal. Ze leed dus aan kleptomanie. Ze kreeg van de rechter een boete van 492 euro.

"Ik kan alleen maar hopen dat de mensen begrijpen dat God groter is dan onze menselijke onvolmaaktheden", zei de pastorin.

Ach, zondige pastorin, lees maar eens wat ik in de inleiding schreef over de eerste steen. Als je dat gelooft, dan is er naar mijn bescheiden inzicht dik kans dat het wat dat betreft reg sal kunne komme!

Verder lezen: iwww.hln.be.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland