Olifant eet van perenboom  


Er zijn van die krantenkoppen waarvan je je afvraagt of er echt nieuws staat of dat Trump er achter zit. Zoals bij kop over een olifant in een tuin in Ommen.

Maar dit schijnt geen fake nieuws te zijn. In Ommen zag een tuinbaas tot zijn verbazing een olifant peren plukken en eten. En vervolgens verdwijnen. Natuurlijk werd snel oom agent gebeld. Die ontdekten het beest, verenigd met zijn baas, een circusboer. Die ging wel vaker een ommetje maken met het beest, maar nu was het dwars geweest.

Oom agent stuurde de circusbaas naar de tuinbaas. De schade werd geregeld. De peren werden betaald, en de olifantenvlaai werd weggeschept. So far so good? Welnee, hier zijn twee dombo's aan de gang.

Die peren waren door de droogte natuurlijk niks waard. Dus elke cent ervoor is er een te veel.

Maar goed. De tuinbaas was wat dat betreft slimmer dan de baas van Jumbo. Maar in een ander opzicht is de tuinbaas dom. Want de vlaai van Jumbo laten opruimen...? Dombo, olifantenvlaai is gouden mest voor je perenboom! Had die laten liggen, had je volgend jaar èchte olifantsperen kunnen verkopen. En wie er wel slim was? Oom agent. Die had in de gaten dat mensen zouden denken dat dit fake news zou zijn. Hij vereeuwigde zich dus op een foto met het beest.

Als die foto althans niet gefotofopt is....

Verder lezen: Brabants Dagblad



Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland