De eerste nieuwe woorden van 2015:
“notenvrouw” en “nootjeswoede”
en “nootjesruzie”
 


Het jaar 2015 is nog geen 24 uur oud, en de eerste nieuwe woorden uit de wereld van pomologie en noten kunnen we hier op deze site al signaleren. Ik heb ze gecheckt, maar Van Dale kent deze woorden niet. De titel “notenvrouw” is voor Cho Huyn Ah. Dat is de dochter van de big boss van Korean Air, die van pa een mooi baantje bij diens vliegtuigenfirma had gekregen. Een verwend nest, zo u zo zult begrijpen.

Madam kreeg – overigens al in december vorig jaar- in een vliegmachien van papa een zak met macadamianoten. Een niet-verwende dochter zou “dank u wel”zeggen tegen de stewardess. Maar de kakmadam wenste haar macadamianoten in een bakje opgediend te krijgen. Ze keek dus niet alleen een door pa gegeven figuurlijk paard in de bek, ze was nog meer dan onbeschoft ook. Ze maakte zelfs zo een tumult dat het vliegtuig terug moest keren naar de terminal. De stewardess moest maar ontslagen worden, vond ze!

De tumultueuze dochter des vliegtuigenbezitters hangt strafvervolging wegens agressie aan boord van een vliegtuig boven het hoofd.

Mooi. Maak ‘r maar een kopje kleiner, dan gaat ze een nootje lager zingen. Hoogvliegen in haar carrière schijnt ze overigens ook te kunnen vergeten, want haar baas, tevens haar pappie, ontsloeg haar. Dit tot vreugde van de Koreanen, die vinden dat hun hoge bomen zich ook maar te gedragen hebben hoog in de wind!

Verder lezen: nrcAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland