Moorden om wijngaard  


Ruzie om een erfenis. Het komt in de beste families voor. Meestal wordt het opgelost door sociale druk. Als dat niet helpt komen er dure juristen aan te pas, zodat van de erfenis voor de erfgenamen niets over blijft. Wie procedeert om ene koe, die legt er twee op toe, zei een oud juristenspreekwoord.

In Krizevci in Kroatië liep de ruzie om een wijngaard uit een erfenis volledig uit de hand. Er was al een magistraat ingeschakeld, de rechterlijke uitspraak zat er zelfs aan te komen. Toen ging bij een 50 jarige erfgenaam het licht uit. Hij vermoordde zijn neef twee verdere aanverwanten en een vijandelijke vriend.

Tja. Normaal zorgen juristen dat je berooid achterblijft bij ruzie om een erfenis. In dit geval zorgde de man er bovendien voor dat ie toekomstperspectiefloos decennia in de bajes of het krankzinnigengesticht zal moeten doorbrengen.

Wie procedeert om ene koe, die legt er twee op toe. Wie om ene wijngaard procedeert, die al gauw de koopkracht ontbeert. Wie gaat moorden om ene wijngaard, die draagt zijn eigen toekomst ter aard.

Verder lezen: RTL-nieuws teletekst 020309Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland