Wal-en hazelnoten voor je lever en meer...  


Wal-en hazelnoten bevatten een flinke portie aan vitamine E. Vitamine E heeft flink wat functies in het lichaam: het pept de weerstand op, zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen en is goed voor je spieren. Daarnaast is vitamine E een antioxidant.

Knappe koppen, bij monde van Danny Manor, professor aan de Case Western Reserve University School of Medicine in Ohio, Verenigde Staten, hebben een nieuw nuttig effect van vitamine E ontdekt. Goed nieuws voor de obesitas-mensen. Leververvetting, althans het effect ervan, wordt tegengegaan door vitamine E! Een vette lever krijg je door te veel zuipen, maar ook zwaar overgewicht en diabetes kunnen een vorm van leververvetting veroorzaken. Met levercirrose of zelfs leverkanker als gevolg.

Kom op, dus, aanplanten dus die wal- of hazelnoten, komend najaar. En nu alvast eens noten in plaats van je vette varkenslap als warme eiwitbron eten. Of noten in plaats van zoutjes als snack naar binnen werken. Moeder natuur levert je gezonder eten dan de bio-industrie of de zoutjesfabriek....

Verder lezen:Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland