Eénhonderdzestig euro boete voor klokhuis  


Je gelooft je oren en ogen niet als je hoort en leest dat het weggooien van een klokhuis een kwestie is die bij de strafrechter moet eindigen. Zwollenaar Tim Berghuis heeft een boete van 160 euro gekregen van de politie voor het uit een rijdende auto gooien van een appel.

Elke brave jongen of meisje heeft geleerd dat je een klokhuis best weg mag gooien. Dan hebben de vogels er wat aan, en anders verteert het. Maar in Overijssel hebben dienders kennelijk een strengere moeder gehad, wellicht ééntje met poetsmanie of smetvrees.

De boete werd zelfs na een aanmaning verhoogd tot 200 euro.

Tim vond dat te krankzinnig voor woorden en toog naar de rechter. Die bood hij een appel aan. De rechter vreesde zijn integriteit te grabbel te gooien en weigerde de appel.

Maar gelukkig kon de rechter wel inzien dat een boete van 160 of 200 euro voor een weggegooid natuurproduct krankjorum is. Formeel was Tim stout, maar hij kreeg nul straf opgelegd.

Meneer Wilders, u die niet van krankjorume zaken houdt, zou u niet es een initiatiefwetsvoorstel indienen dat klokhuizen weggooien legaal wordt? U kunt er wellicht steun voor krijgen uit linkse hoek, als die meisjes en jongens tenminste niet teveel andere appeltjes met u hebben te schillen........

De Stentor.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland