Politie Gelderland-zuid pakt vermoedelijke killer
van kersendieven
 


Gelderland-zuid is een politiecorps met weinig te doen. Dat heb je, met keurige dorpen en braafburgerlijke steden. Toen er vanuit een buurt in Groesbeek gebeld werd dat een kerel van 68 merels uit zijn kersenboom aan het schieten was, hadden ze dus tijd over om op de loer te gaan liggen. En jawel, het wachten werd beloond.... ze zagen de man met een luchtbuks schieten op een merel... en missen. Vol trots meldde het corps dat ze de man op heterdaad betrapt hadden en diens wapen hadden in beslag genomen.

Volgens opa van 68 had hij niets te maken met de dode merels die bij de boom lagen.

Oei, oom agent, dat wordt autopsie op de dode merels en forensich onderzoek naar de doodsoorzaak, alsook ballistisch onderzoek of eventueel aangetroffen luchtbukskogeltjes uit de buks van de man van 68 kwamen.

Maar, oom agent, heeft u al nagedacht over twee zaken:

  1. of het wel een strafbaar feit betreft wat u hier gezien heeft;
  2. onder welke categorie uit uw prestatiecontract u deze opsporingsactiviteit voor uw corpsleiding kunt verantwoorden.

Ik hou van dieren, ik probeer merels te reden als ze onverhoopt toch in mijn anti-vogelnetten verzeild raken, ik gruw van vogeltjesdoodschietende vieze mannetjes, maar om zo'n akkefietje op jullie website te zetten....besteed jullie overtollige tijd liever aan echte dieven en echte schutters in plaats van aan een oude man die met een luchtbuks schiet op kersendieven!Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland