Jut gered dank zij verzekeraar  


In Den Haag staat het Heilige Geest Hofje. Al bij de oprichting daarvan, 400 jaar geleden, werd een Jut gezet. Die boom, een reus, heeft de vele generaties armlastige hofbewoonsters overleefd. Hij zou de oudste van ons land zijn, maar bewijs daarvoor ken ik niet. Maar hij was er slecht aan toe. Dat wil ik best geloven.

Daarom heeft de Haagse bomenstichting om geld gebedeld. En gekregen van een reus die ook zijn wortels in het Haagse heeft. Een bankverzekeraar die oranje als kleur voert.

Tja, meestal denk ik bij banken meteen aan graaien. Ze kunnen ook iets nuttigs doen, toch, kennelijk... Maar of het nodig was.... hebben wij immers niet een snoeibrigade bij de POM en dergelijke clubs, zo kun je je afvragen.

Je kunt dus met gemengde gevoelens hierover denken. Van mijn belastingcenten door een aan het staatsinfuus liggende bankverzekeraar een boom laten snoeien terwijl vrijwilligers dat ook hadden kunnen doen, gratis vermoedelijk, wel te verstaan. Laat ik positief zijn. Dit is vast het begin van maatschappelijk verantwoord bankverzekeren....

Laat ik dus zwijgen.

Wie nog een interviewtje over de krasse Jut wil horen, luistere naar Omroep West.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland