Veel fruit taboe voor gevangenen  


In de gevangenis schijnt men zich dood te vervelen. Thuis kun je, als je je verveelt, hobbies gaan ontwikkelen of naar de kroeg stappen. Maar in de nor is alcohol en alcohol maken taboe. Dronken gevangenen zijn immers lastig te hanteren en geneigd tot ruzie maken.

Maar gevangenen zoeken afleiding en genotsmiddelen. Dus gaan verveelde gevangenen zelf brouwseltjes maken van suiker, gist en fruit.

Dus zijn in de gevangenis van Dartmoor gevangenen op een karig rantsoen qua suiker en fruit gezet. Een rantsoen waarmee ze net genoeg vitamientjes binnen krijgen.

Of het helpt? Het is de vraag. Ook van brood en een stukje fruit schijn je alcohol-bocht te kunnen maken. Maar wat erger is, is dat uit onderzoek gebleken is dat gevangenen juist rustiger worden van "slow food". En in een slow food dieet passen vers fruit, sla etc.

Te vrezen valt dat het verbod op (veel) fruit zal leiden tot meer consumptie van "junk food" en ander industrieel bereid voedsel. Waar hyperactievelingen als onrustige gevangenen alleen maar nog onrustiger van worden.

Kortom, de bazen van Hare Majesteits Gevangenis in Dartmoor zullen het paard achter de wagen gaan spannen met hun fruitrantsoeneringsmaatregel.

Verder lezen: www.telegraph.co.uk.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland