Fruitmiss in stede van Fruitkoningin  


Vroeger hadden ze in Sint Truiden een Fruitkoningin. Vroeger, dat was tot zo'n 20 jaar geleden. Na het geweld van de eighties vond men een Fruitkoningin maar oubollig en gelet op de fruitcrisis van 1992 te duur. Maar nu, anno 2009, heeft men heimwee naar het verleden, naar tradities, ook met Koninginnen. Maar koninklijke tradities moeten zich ook vernieuwen, dus krijgen we nu een Miss Fruit in Sint Truiden.

De nieuwe .Miss Belgian Fruit. en tevens .Ambassadrice Stad Sint-Truiden. moet deelnemen aan fruitgerelateerde en andere Truiense manifestaties.

Er zijn oude Koninginnen die het ver geschopt hebben in de amusementswereld, dus een nieuwe koningin krijgt wellicht mooie carrièrekansen.

Idee: laat appelshampoo, notenbalsem en kersenlipstick gebruiken. Dan krijgt het project nog meer meerwaarde, potentieel, ook voor de fruitindustrie!

En natuurlijk proberen we een vertaling voor dit initiatief naar ons land te bedenken. Ergens is er in de Betuwe een kersenkoningin, een "Fruitmaïtresse" voor Fruitmasters zal wel te stout gedacht zijn, maar zou een Tielse fruitmiss al bestaan? Of zouden we na een Tiels Flipje toe zijn aan een Tielse Flip? Verkozen op een "mister fruit-verkiezing"?

De redactie wacht op jullie suggesties voor Hollandse tegenhangers/sters van de Truidense fruitmiss!

Verder lezen: www.vilt.be.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland