Villa Augustus brengt fruitkalender uit  


De bijzondere tuin van Villa Augustus herbergt naast heerlijke ingrediŽnten voor het restaurant ook een grote schat aan ambachtelijke kennis over tuinieren. Een deel van deze kostbare kennis heeft Villa Augustus nu verzameld op een Fruitkalender. Op deze handige overzichtskalender staan alle werkzaamheden vermeld die gedurende het jaar aan de vierentwintig fruitsoorten in de tuin worden verricht. De Fruitkalender is samengesteld door Villa Augustusí Daan van der Have en snoeispecialist Jan Freriks, en voorzien van kleurrijke illustraties van Dorine de Vos.

Wanneer snoei je de framboos? Wat is het beste moment voor vruchtdunning bij de perzik? Wanneer vindt de wintersnoei van de kers plaats? De rijk geÔllustreerde fruitkalender van Villa Augustus geeft met steekwoorden en korte zinnen aan welke handelingen wanneer moeten worden verricht om fruitbomen en bessenstruiken in optimale conditie te brengen en te houden. Op beknopte wijze biedt de kalender zo een enorme schat aan tuinkennis, maar veronderstelt wel een zekere kennis van tuinieren. Achter de werkzaamheden staan vakjes waarin de gedane handelingen vijf jaar lang afgevinkt kunnen worden.

De mannen achter de tuinkalender

De kalender is samengesteld door Villa Augustusí Daan van der Have en Jan Freriks, de Nederlandse specialist op het gebied van snoeien en telen van leifruit. De 85-jarige Freriks bezit een schat aan kennis over de beredeneerde snoei van leifruit, waarbij achter ieder knipje een gedachte zit. Freriks was onder andere betrokken bij de aanleg van de tuin van Villa Augustus.

Nut & schoonheid

De opzet van de fruitkalender is gebaseerd op door Jan Freriks ingebrachte kennis en door Villa Augustus opgedane ervaring. Alle handelingen zijn gericht op het onderhouden van een goed evenwicht tussen groei, opbrengst en vorm. Nut en schoonheid gaan hierin samen, want het oog wil immers ook wat!

Fruitkalender Villa Augustus

Formaat:495x695 mm, dubbelzijdig
Samenstelling:Daan van der Have & Jan Freriks
Ontwerp:Erik Cox
Illustraties:Dorine de Vos
Prijs:Ä 8,50
Verkrijgbaar:in de markt van Villa Augustus en online via www.villa-augustus.nlAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland