Eneco houdt van biologische appelbomen  


Eneco heeft een reputatie als (relatief) milieuvriendelijk energiebedrijf hoog te houden. En dit keer valt een biologische appelboer op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek in de prijzen.

Eneco heeft daar een perceel met 500 biologische appelbomen geadopteerd via stichting Biologica. Biologica heeft de actie "adopteer een appelboom". En het grote energiebedrijf doet dat nu grootschalig.

Biologica zal in de nazomer van 2010, het jaar van de biodiversiteit, een Eneco Wandelpad gaan aanleggen met bankjes om onderweg uit te rusten en van de omgeving te genieten. Het wandelpad loopt naar een recent aangelegde hoogstamboomgaard met een bijzondere reeks klassieke fruitbomenrassen.

Alle klanten van Eneco die overstappen naar windstroom en eco-gas worden uitgenodigd om te komen plukken op het Eneco-perceel. Dat zal op een zondag in de herfst zijn. Op die feestelijke dag zijn allerlei activiteiten te verwachten en zal meteen het nieuwe wandelpad geopend worden.

Het is maar wat je vindt van sponsoring door grote ondernemingen, maar Eneco dient in ieder geval het belang van de biologische fruittteelt en laat klassieke hoogstammen in het zonnetje komen. Zelf hopen ze uiteraard meer klanten te krijgen met deze groene actie en naamsbekendheid met een wandelpad dat hun naam krijgt. Vooruit, zonder de verdere details te kennen lijkt dit een goede deal voor liefhebbers van biologische fruit en hoogstamfruitbomen.

Verder lezen: biofoodonline.nl.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland