Eén rode en één witte druif: 30 000 pond.  


Marks en Spencer is een Engelse grootgrutter. Met een vestiging in Bath, Somerset. Ze verkopen er druiven. Los, uit de bak. Dan wil er wel eens één op de grond vallen. En nog één.

Op dat moment kwam er een 62 jarige mevrouw aan. Door de twee druiven werd zij een vallende vrouw. Ze kwam flink verkeerd terecht. Haar schouder was compleet aan vervanging toe.

Omdat de druiven onverpakt waren en het schoonmaken van de vloer van de fruitafdeling te wensen over hield, zag Marks en Spencer zich genoodzaakt de portemonnee te trekken voor de vallende vrouw.

Overigens had eerder een 55 jarige man een paar jaar eerder ook al een letterlijke uitglijer gemaakt bij Marks en Spencer. Daardoor was de man zelfs zwaar depri geworden. Zei hij. Maar de rechter oordeelde dat deze meneer geen recht had op schadevergoeding, omdat hij ouwe slippers aan had ten tijde van het ongeval.

Mensen, jullie weten het. Wil je een tijd betaald de Ziektewet in, ga dan in de slip op de fruitafdeling. Maar denk erom: trek goede schoenen aan, geen afgesleten aftrappers. En trek ook geen nieuwe schoenen aan, want dan zal de supermarkt roepen dat je nog geen goede pasvorm had. En laat je begeleiden door een slome letselschadeadvokaat, want anders zegt de super vast dat je te snel op het fruit afstormde.

Verder lezen: telegraph.co.uk.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland