Pas 480 bananen zijn dodelijk  


In de rubriek “fruit en uw gezondheid” dit keer een bericht over de gezondheidsrisico’s van te veel bananen.

De hoeveelheid van 480 bananen in één keer is dodelijk. Dan krijg je namelijk zo veel kalium binnen, dat je sterft. Tenminste, als die hoeveelheid met één injectie toegediend zou worden. Dan zou je rikketik acuut stoppen.

De sterfterisicostatistici die deze dosis-effectrelatie hebben vast gelijk. Jullie zijn gewaarschuwd. Zorg dat je onder deze limiet van 480 bananen blijft.

Ik heb nog wel een nieuw puzzeltje voor de gezondheidsstatistici. Hoeveel bananen kun je aan voordat je sterft aan een acuut maag-darmprobleem? En zou de binnenkant van de schil helpen de congestie in het maag-darmsysteem door meer dan 10 bananen in één keer op te lossen? Hoeveel gram banaan is voor een fors gebouwd menspersoon per dag te verstouwen, al dan niet met Haarlemmerolie?

Wat zeggen jullie? Vreemde vragen? Jazeker, maar onze Belse vrinden publiceren het bericht over de 480 bananen als reëel verhaal. Mijn vraag over 10 bananen lijkt me dan toch een reëlere kwestie dan die stelling over 480 bananen. Of zou het Belgisch komkommernieuws in de carnavalstijd zijn, waarover wij ons nu verwonderen?

Lees en oordeel zelf: Het Laatste Nieuws.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland