Das zat door fruit  


Dassen staan bekend als pierenvreters. Golfbaanbazen schijnen hen wel te kunnen schieten als ze weer es op de baan naar wurmen hebben lopen zoeken.

Maar dassen zijn ook fruitminnende beesten. Dat bleek in de buurt van het Duitse Goslar. Een das had zich volgepropt met lekkere bessen. Alleen, die waren nogal rijp, dus gistend. En je weet wat er gebeurt als mens of dier gistend fruit eet...juist, hij wordt ladderzat.

Onze vriend de das waggelde bij Goslar over de snelweg. Nou wordt een das in Nederland gewoon aan gort gereden, maar terwijl toch de Duitsers de naam hebben scheurijzers te zijn, stopten ze voor het beest. Alleen het beest was zo beneveld dat het gewoon bleef zitten waar het zat.

Met wat duw- en prikwerk met stokken verliet de das uiteindelijk de snelweg. Om ongetwijfeld een endje verderop zijn roes te gaan uitslapen.

Duitse das, wat ben je toch een gelukkig beest. In Engeland hadden ze je doodgemept omdat je verdacht wordt van het verspreiden van dierziektes, in Nederland hadden ze je doodgereden, maar in Duitsland helpen ze je veilig weg te komen.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland