Kwaadwillige fruitbomenbrokkenmaker
in boomgaard boer Brokken
 


Jan Brokken is een eerzame fruitteler in Horssen. Een man, naar eigen zeggen, zonder vijanden. En toch flikte iemand (of flikten iemanden het) om 230 mooie fruitbomen door te zagen. Jan snapt werkelijk niet wat de kwaadwillige lieden daarmee vóór hadden. Ik snap het ook niet. Maar een maand geleden werden 6 kilometer verderop, in Boven Leeuwen, 320 Kanzi's doormidden gezaagd.

Ik vrees dat ik nu dan wel weet wat er aan de hand is. Er is een zieke geest daar in de buurt, die tienduizenden euro's schade berokkent bij onze vrienden.
Na pyromanen, bandenlekprikkers en ander gespuis is er dus een nieuw type ziekelijke geest bij. Vooruit, meneer Brokken, schrale troost voor u, ik vernoem de zieke geest een beetje naar u, als slachtoffer. Fruitbomenbrokkenmaker. Een wat wrange woordspeling, maar betere troost heb ik niet voor u.
Sterkte, meneer Brokken. Ik hoop voor u dat de politie de klootzak vindt en dat u van de dader nog een paar centen kunt plukken. Da's weer es wat anders dan appels plukken....

Verder lezen: webapp RTLnieuwsAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland