Nieuwste vorm van criminaliteit:
boomgaardsloperij
 


Agriterreur, noemen ze het in het AD. Boomgaardsloperij noemen we het hier. We spreken over een schurk of groep schurken die in Altforst 2500 fruitboompjes doorgezaagd heeft. En deze teler is niet het eerste slachtoffer van de schurk of schurkenbende.

In april en juni werden er namelijk al fruitboompjes in Boven-Leeuwen en Horssen afgezaagd. Daar sneuvelden bij elkaar 550 exemplaren.

In de streek worden meer boeren getreiterd, bijvoorbeeld met kapot gesneden plastic zeilen op voerkuilen.

Wel, zou je denken, is dit een actie van dieren- en appelextremisten? Haters van onze moderne koe-ophok- en gifboeren?

Oom agent weet het niet. Maar het gerucht gaat dat jagers des duivels zijn geworden op boeren, omdat door een ruilverkaveling sommige jagers van hun favoriete stek verjaagd (what's in a word) zijn.

Als dat zo is: wat een slechte verliezers, die jagers. Als ze hun zin niet krijgen gaan terroriseren. Stel lafaards! Jagers, blijf van mijn (fruit-)boeren af! Of ik...

Niemand staat boven de wet. Ook jagers niet. Afschieten, dit gedrag, zou ik zeggen.

Fruit- en andere boeren: als het waar is dat jagers jullie treiteren, zien jullie met welk schorriemorrie jullie te maken hebben. De goed bedoelende natuurbeherende jager daargelaten dan, vooruit. Allemaal jullie jachtovereenkomst opzeggen. Dan hebben we dit probleem binnenkort ook weer opgelost.

Verder lezen: ADAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland