Fruittelers let op: de AID komt eraan!  


De AID, voluit de Algemene InspectieDienst, dat is het boevenvangersgilde van het ministerie van landbouw. Rechtschapen mensen, zo strak in de leer dat zij (of waren het waterschapshandhavers?) ooit een bejaarde hobbyteler geboden zijn historische fruitrassen bij de slootkant te verwijderen, denkend dat de man ze zou besprenkelen met gif. De oude man deed braaf indertijd wat de AID-en of waterschapsdienders hem geboden.

Ik waarschuw jullie dat ze er weer aankomen. Op de site van het ministerie van LNV/de AID valt te lezen dat ze komend seizoen ferm zullen controleren of de fruitbomen niet te dicht bij het water staan en er dan zonder windscherm bespoten worden. En vooral of er niet verkeerd en of met de verkeerde middelen of foute spuitdoppen gespoten wordt, zeker bij het water.

Nou vraag ik me af of ze iets bij hobbyfruittelers te zeggen hebben, maar onze professionele broeders kunnen maar beter de regeltjes er op napluizen, want die zijn er zo veel dat ze vast altijd wel iets verkeerd doen. Bedenk allemaal wel dat de regeltjes er zijn om ons milieu te beschermen. Hopenlijk kunnen de AID-vrinden ook denken in termen van "milieurelevantie"en niet zwart-wit in termen van "regeltje is regeltje". Ook al is dat moeilijk voor beboetende mannen, het gaat om wat er feitelijk misgaat, niet om de letter van het regeltje. Hopenlijk houdt ieder dat in beeld, want anders is het begrip voor milieu en milieudienders ver te zoeken in de wereld.

Mannen en vrouwen fruittelers, sukses in je omgang met deze rechtschapen dienders.

Mannen en vrouwen AID 'ers, sukses met het pakken van echte boeven, de rotte appels in de mand....en wees asjeblieft redelijk tegenover bejaarde fruithobbyisten.

Verder lezen: www.aid.nlAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland