Amerikaanse jeugd bedrogen en
vetgemest met nepfruit
door voedingsindustrie
 


Die Amerikaantjes toch. We kennen ze van tv als dikkerds of papzakken dank zij de hamburgers en andere snacks. De Amerikaanse regering maakt zich uiteraard zorgen, want, u weet het, dik = diabetes= hartziekten = niet werken.

Kortom, de medici en overheidsmensen maken zich zorgen. Zij propageren fruit. Amerika zou Amerika niet zijn als daar niet handig door de zakenmensen uit de voedingsindustrie op ingespeeld zou worden. Lekkere fruitsappen. Muesli met appel en frambozen. Gezond voor het lijf en voor de lijn .

Nou zijn de voedingszakenlui slim. Ze pretenderen uiteraard gezonde spullen te verkopen. Fruitfrisdrank, vruchtenyoghurt en volkorengraanontbijt met vruchten. Kun je kopen. Althans, je denkt dat je het koopt. Want je ziet fruit in woord of symbool op de verpakking.

Op Internet las ik dat je in Amerika wat dat betreft gruwelijk vaak gefopt wordt. Fruitsap is vaak gewoon water met veel suiker en kleur- en smaakstof. Zodat het op vruchtensap lijkt, terwijl het gewoon zo kunstmatig is als maar kan. Ook in je granenontbijt of muesli zit vaak iets wat op fruit lijkt, maar in werkelijkheid nogal eens meest suiker met kleurstof is. Van de 37 onderzochte “fruitbevattende” producten, bleken er 19 geen fruitbestanddelen te bevatten. Zes hadden er maar weinig fruitbestanddelen in zitten.

Tja, zelfs de weinige Amerikanen die wel nadenken over gezonder voedsel worden zo ontmoedigd. Vruchtensap en vruchten bij het ontbijt blijkt gewoon suiker te zijn. Ik denk dat ik twee oplossingen heb.

  1. Net zoals de tabaksindustrie giga-claims dreigt te moeten ophoesten voor claimadvocaten die schade door het roken vergoed willen zien, zo moeten de misleidende voedselfabrikanten maar een leger claimadvocaten op zich afgestuurd zien.
  2. Laat onze Amerikaanse fruitvrienden gewoon appels, peren etc vers verhandelen en laat ieder het nepfruit gewoon links laten liggen. Of laat het nepfruit door de regering verboden worden. Niks geen bewerkt fruit, gewoon biologisch fruit, vers van de boom, als enige fruit dat “echt” fruit mag heten!

Verder lezen:Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland